MARDİN / DARGEÇİT - Dargeçit Anadolu Lisesi

Ara

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün Öğrenci Pansiyonları ve Burslar Daire Başkanlığınca Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamına alınan okulumuz Dargeçit Anadolu Lisesi Müdürlüğüne bağlı Oğuzhan Bingöl Kız Öğrenci pansiyonunda  geliştirme ve iyileştirme işlemleri yapıldı.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından düzenlenen Voleybol Turnuvasında okulumuz Dargeçit Anadolu Lisesi finalde Alayurt Ortaokulu'nu 3-1'lik setlerle yenerek turnuvada 1. olmuştur. Ödülünü İlçe Belediye Başkanı Sayın Mehmet Cüneyt AKSOY'un elinden alan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Turnuvayı düzenleyen başta İlçe Milli Müdürümüz Sayın Cengiz KILIÇ başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında; "fikri hür, irfanı hür" gençler yetiştiren öğretmnenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Bugün Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümü ve ulusal yas günü. 10 Kasım 1938’de yaşamını yitiren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Anma dolayısıyla okulumuz Tarih Zümresi Öğretmenleri Abdullah AKIN, Şener YILDIZ ve İdris İŞ tarafından program gerçekleştirildi.

Kas

İlçemizde düzenlenen Liseler Arası Koşu Yarışmasında okulumuz Genç Kız A kategorisinde takım olarak birinci olmuştur. Genç Kız B kategorisinde Ferdi olarak yarışan Zeynep Akkaya 1 nurdem Akgün 2. hediyenur torak 3. Şilan çiçek 4 olmuştur.

Genç Erkek A kategorisinde takım olarak 1 olduk. Gençler B kategorisinde Mesut ışıldak 2 Eyüp Ergün 4 olmuştur.

Gençler A kategorisinde Mustafa Acat 1. Kasım Ar 2. ferdi olarak derece girmişlerdir.

Emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Muhammet Hasan TUNEBAŞ ile Osman DOĞAN'a teşekkür ederiz. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü heyecanını ve gururunu yaşamaktayız. İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetsiz bir toplum, yarınsız bir gündür. Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutladığımız bu günde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında deprem/yangın anında personel ve öğrencilere  can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek derslikler ve yurtların planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen toplanma alanlarında hiç bir izdihama yol açmadan toplanmaları sağlamak için hazırlanan senaryo kapsamında tatbikat gerçekleştirildi.

Okullar Arası Geleneksel Voleybol Turnuvası

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus+ Öğretmen ve Öğrenci Hareketliliği